Ілон Маск пообіцяв для серійного тягача Tesla Semi запас ходу 1000 км — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ілон Маск пообіцяв для серійного тягача Tesla Semi запас ходу 1000 км

Технології&Авто
798
Компанія Tesla днями вчергове трохи збільшила запас ходу старшого седана Model S, а її голова Ілон Маск зронив кілька слів про майбутні автомобілі – тягачі Semi і таємничий легковик для Європи.
Не так давно Tesla збільшила запас ходу Model S (“далекобійної” версії Long Range Plus) з акумулятором 100 кВт·год до 402 миль на одному заряді (647 км) за американським вимірювальним циклом EPA, що стало абсолютним рекордом. Але Lucid Motors з Lucid Air змогла перевершити цей результат – базова версія преміум-седана має запас ходу 406 миль (653 км) і коштує приблизно стільки ж.
Тепер же Tesla повернула собі лідерство, підвищивши запас ходу “далекобійної” Model S на одному заряді до 409 миль (658 км). Тобто різниця незначна, але формально лідером тепер є Tesla. Агентство з охорони навколишнього середовища США вже відобразило цю зміну в оновленому рейтингу.
На презентації тягача Tesla Semi в 2017 році виробник заявляв випуск двох версій із запасом ходу 300 і 500 миль. Через рік Ілон Маск пообіцяв, що в серійній версії запас ходу буде досягати 600 миль. Відтоді компанія внесла ще кілька поліпшень в конструкцію тягача, і самі акумулятори теж стали досконалішими. У свіжому інтерв’ю голова Tesla заявив, що запас ходу серійного Tesla Semi складе 621 милю (1 000 км). Треба зауважити, що на офіційному сайті Tesla дані про запас ходу поки що не були оновлені і там вказані попередні 300-500 миль.
Перші поставки Tesla Semi заплановані на 2021 рік.
Також Маск підтвердив, що майбутній автомобіль Tesla, який спроєктує майбутній Берлінський науково-дослідний центр, найімовірніше, буде хетчбеком. У контексті популярності компактних автомобілів в густонаселених європейських містах голова Tesla згадав, що знайти вільне місце на парковці для Tesla Model X в Берліні виявилося справжнім випробуванням.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас