Зеленський вніс до Ради законопроєкт про підтримку підприємців під час карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський вніс до Ради законопроєкт про підтримку підприємців під час карантину

Особисті фінанси
542
Президент України Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт про допомогу підприємцям, які постраждали через карантин.
Про це йдеться на сайті відомства.
Текст самого законопроєкту наразі ще не опублікований. Однак раніше, 24 листопада, президент анонсував допомогу у виді виплат підприємцям 8000 гривень. Аби отримати кошти, необхідно відкрити додаток «Дія», внести дані та додати банківську картку, на яку за декілька днів прийдуть гроші.
Крім того, підприємства отримають одноразову матеріальну допомогу, аби зберегти робочі місця: «Якщо ви власник, наприклад, кавʼярні, і ви не закрились, але скоротили час роботи, нікого не звільнили, проте деяких працівників відправили у вимушені відпустки, тоді для виплат таким працівникам зможете отримати суму, яка пропорційна часу простою у розмірі до 8 тисяч гривень на одного працівника».
Підприємства, які припинили роботу через карантин, отримають компенсацію витрат на сплату єдиного соціального внеску за найманих працівників.

Як закрити ФОП 💼

Нагадаємо, крім цього глава держави заявив, що податкові борги сумою до 3060 грн будуть анульовані для 4 млн громадян України. Також планується звільнити 200 тисяч ФОПів першої групи від сплати всіх податків і зборів, включаючи ЄСВ, за умови посилення обмежувальних заходів в Україні.
За матеріалами:
theБабель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас