АМКУ дозволив матері нардепа Єфімова купити столичний КВЦ "Парковий" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ дозволив матері нардепа Єфімова купити столичний КВЦ "Парковий"

Фондовий ринок
482
Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл фізичній особі-резиденту США Любові Єфімовій, матері народного депутата України Максима Єфімова (фракція “Блок Петра Порошенка”), придбати частку в розмірі 100% статутного капіталу Fineroad Business LLP (Кінгтон, Англія).
Як вказується в оприлюдненому рішенні відомства, Любов Єфімова 1 лютого 2019 року придбала частку в розмірі 100% статутного капіталу Fineroad Business LLP без отримання відповідного дозволу органів АМКУ. У зв’язку з цим порушенням, регулятор прийняв рішення накласти на неї штраф у розмірі 170 тис. грн і надати відповідний дозвіл на здійснення концентрації.
При визначенні розміру штрафу за вчинення порушення регулятором “враховано, що фізична особа – громадянка США Єфімова Любов Борисівна звернулася до початку розгляду справи про порушення за отриманням дозволу на концентрацію”.
Згідно з рішенням, на момент здійснення операції компанія Fineroad Business LLP була пов’язана відносинами контролю з ТОВ “Амадеус Ко”, що володіє конгрессно-виставковим центром (КВЦ) “Парковий” по вул. Паркова дорога, 16а в Києві. Об’єкт представлений будівлею загальною площею 22 тис. кв. м з підземним паркінгом, дизельною електростанцією і двома допоміжними будівлями.
За даними АМКУ, виручка від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) суб’єктів господарювання, пов’язаних з Єіфмовою відносинами контролю, за 2019 рік склала 2,1 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас