Сертифікуюча компанія DNV GL припинила обслуговувати проект Nord Stream 2 через санкції США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сертифікуюча компанія DNV GL припинила обслуговувати проект Nord Stream 2 через санкції США

Енергетика
209
Сертифікуюча компанія DNV GL перестала обслуговувати проект будівництва газопроводу “Північний потік 2” через загрозу санкцій США.
“Державний департамент США опублікував нове роз’яснення щодо Акту про захист енергетичної безпеки Європи (PEESA). Відповідно до цих нових рекомендацій ми знаходимо, що діяльність DNV GL зі здійснення контролю за суднами з обладнанням, що обслуговує проект “Північний потік-2”, підлягає санкціям. Тому DNV GL припинила надання послуг, які можуть підпадати під дію PEESA. DNV GL реалізує надійну програму відповідності нашої діяльності всім відповідним стандартам і законам, включаючи санкції”, – повідомили “Інтерфаксу” в DNV GL.
Агентство Bloomberg наводить позицію Датського енергетичного агентства, про те, що Nord Stream 2 може найняти будь-яку третю сторону, яка зможе надати сертифікат відповідності, який підтверджує, що побудовані об’єкти відповідають чинному законодавству.
У компанії DNV GL нагадали: “Власник “Північного потоку 2” залучив DNV GL для перевірки безпеки і технічної цілісності цієї трубопровідної системи. Ми перевіряємо безпеку і цілісність трубопроводів по всьому світу відповідно до нашого незалежного технічного стандарту DNVGL-OS-F101. Наша робота за проектом “Північний потік 2” включає в себе розгляд документації та нагляд за будівельними роботами на предмет відповідності нашому стандарту. Це включало моніторинг випробувань і підготовку обладнання, що використовується на борту суден під час прокладки трубопроводу. DNV GL зобов’язана видати сертифікат відповідності після задовільного завершення будівництва трубопровідної системи”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас