Як бізнес пропонує компенсувати “карантин вихідного дня” у грудні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як бізнес пропонує компенсувати “карантин вихідного дня” у грудні

Особисті фінанси
1396
Представники Української ради бізнесу та експерти аналітичних центрів зазначають, що “карантин вихідного дня” не допоможе впоратися із значним зростанням активних випадків, при цьому ще й має негативний вплив на підприємців. Тому аналітики запропонували власний комплекс для компенсації “карантину вихідного дня” бізнесу.
*Якими заходами його можна компенсувати. *
  • Запровадити кредитні канікули для бізнесу: позичальники не платять відсотки, банки отримують компенсацію від держбюджету. Забороняються штрафи, пеня, дострокові стягнення кредитів тощо.
  • Продовжити на 2021 рік право органів місцевого самоврядування приймати рішення про внесення змін до прийнятого рішення про встановлення місцевих податків та/або зборів щодо зменшення ставок єдиного податку.
  • Забезпечити компенсацію витрат підприємств на зарплатні податки та збори (ЄСВ та ПДФО), які потрапляють під дію “карантину вихідного дня” у прив’язці до кількості працівників підприємств. Такі компенсації мають діяти за основним КВЕДом: нехарчова роздрібна торгівля, побутові послуги, індустрія гостинності (готелі, ресторани, туризм тощо), культура та спорт.
  • Форс-мажор: дозволити Торгово-промисловій палаті видавати сертифікати про форс-мажор тим, хто потрапив під дію “карантину вихідного дня”.
  • Забезпечити компенсацію витрат роботодавців на тестування співробітників.
  • Запровадити податкові канікули: “канікули” зі сплати ЄСВ для ФОП, закладів культури та ще низки категорій підприємств, а також “канікули” зі сплати податків на землю і нерухомість на 4-й квартал 2020.
Крім того, експерти зібрали й нові заходи для запобігання поширенню коронавірусу. Серед пропозицій:
  • розпочати підготовку медичної системи у регіонах із найбільшими показниками динаміки захворювань до масштабного тестування всього дорослого населення; проводити максимальну кількість тестувань, відстежувати та тестувати всі контакти хворих;
  • значно посилити відповідальність за порушення режиму ізоляції, а також скоротити час самоізоляції: замість 14 днів – 10 днів, як у більшості країн ЄС;
  • за кілька тижнів перейти від “карантину вихідного дня” до “адаптивного карантину”, який має запроваджуватися в областях відповідно до динаміки нових випадків зараження;
  • розробити для торгівлі чіткі і жорсткі критерії дотримання санітарних норм, закривати всі підприємства, які їх не дотримуються.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас