"Укравтодор" 28 листопада відкриє проїзд автодорогою в Синевир — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укравтодор" 28 листопада відкриє проїзд автодорогою в Синевир

Казна та Політика
495
Державне агентство автомобільних доріг України (“Укравтодор”) має намір 28 листопада 2020 року відкрити проїзд всіх видів транспорту автодорогою Т-07-18 Нижні Ворота – Воловець – Міжгір’я після проведення ремонту.
“Це 45 км відновленого шляху, що веде до Національного природного парку “Синевир”, який є частиною букових лісів, які організація ЮНЕСКО внесла до списку Всесвітньої спадщини. Дорогу прокладено від міжнародної траси М-06 Київ – Чоп, уздовж Боржавського хребта, проходить через Воловецький та Подобовецький (Пилипецький) перевали і виходить на автодорогу Р-21 Долина-Хуст”, – повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в прес-службі “Укравтодору”.
Роботи на об’єкті виконував підрядник “Онур Конструкціон Інтернешнл”, загальний кошторис проекту склав 669 млн грн.
По всій протяжності автодороги було покладено посилений шар основи: щебенево-піщана суміш укріплена цементом, облаштовано вирівнюючий шар асфальтобетону та верхній шар з щебенево-мастичного асфальту.
Також підрядник виконав габіонні кріплення верхових і низових укосів перевалочних ділянок, зокрема на Воловецькому та Подобовецькому перевалах.
Бар’єрну огорожу на автодорозі облаштовано відповідно до європейського стандарту: світловідбиваючі елементи вбудовані в деталі конструкцій, також повністю замінено дорожні знаки.
При виконанні робіт з поточного середнього ремонту по всій довжині дороги було відремонтовано 15 малих і чотири середні мости, на частині з них було замінено балки прогонової будови.
В “Укравтодорі” підкреслили, що Закарпатська область – одна з лідерів за кількістю відремонтованих кілометрів в 2020 році – в області облаштовано 255 км верхнього шару.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас