Обізнаність українців про податки й бюджет критично низька (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обізнаність українців про податки й бюджет критично низька (інфографіка)

Особисті фінанси
1407
Жоден з 2000 учасників опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології, не зміг відповісти правильно на п’ять питань на тему податків, бюджету і державних послуг.
Про це свідчить дослідження проєкту “Ціна держави”, проведене у вересні 2020 року.
Результати опитування:
  • 46,1% опитаних правильно відповіли на питання про те, що державні послуги не безкоштовні. Водночас, трохи більша частина опитаних вважає, що тою чи іншою мірою безкоштовні державні послуги існують.
  • 42,9% опитаних правильно відповіли на питання про головне джерело наповнення державного бюджету — податки з громадян. 23,7% назвали головним джерелом наповнення бюджету приватні підприємства, 17% не змогли дати відповідь.
Обізнаність українців про податки й бюджет критично низька (інфографіка)
  • Лише 6,2% опитаних правильно визначили частку доходів, яку більшість українських працівників сплачують у вигляді податків. Третина опитаних дали відповідь “близько 20%”, майже кожен четвертий не зміг дати відповідь на питання.
Обізнаність українців про податки й бюджет критично низька (інфографіка)
  • Понад 80% опитаних не змогли визначити суму ПДВ, яку би вони заплатили у магазині із покупки у 1000 грн. Лише 20,4% опитаних вказали правильний проміжок.
У підсумку, жоден опитаний не відповів на всі 5 питань і лише 1% учасників опитування дали 4 правильні відповіді. Найбільша частка опитаних (41,6%) дали одну правильну відповідь, а 20,8% не дали жодної правильної відповіді.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас