В Україні продовжили експеримент з впровадження єдиної е-системи в будівництві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні продовжили експеримент з впровадження єдиної е-системи в будівництві

Нерухомість
301
Кабінет міністрів України вніс зміни до постанови № 559, якою продовжив термін реалізації експериментального проекту з впровадження першої черги Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва до 31 березня 2021 року.
Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 25 листопада.
“На сьогоднішній день можна констатувати, що цей експеримент є успішним. За цей час запрацював новий реєстр будівельної діяльності, в якому вже понад 30 тисяч нових об’єктів будівельної діяльності, понад 60 тисяч документів дозвільного характеру. Все це є абсолютно відкритим і доступним для громадян і бізнесу”, – зазначив перший заступник міністра цифрової трансформації України Олексій Вискуб під час засідання Кабміну.
Він також додав, що в системі працюють 82% департаментів Державної будівельно-архітектурної інспекції та через неї вже видано понад 8 тис. будівельних паспортів і понад 3 тис. містобудівних умов. За словами заступника міністра, вже в грудні в систему будуть додані нові послуги: дозвіл на виконання будівельних робіт в електронній формі та електронний сертифікат готовності об’єкта до експлуатації.
Уряд на засіданні 1 липня прийняв постанову №559 «Про реалізацію експериментального проекту з впровадження першої черги Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва», розроблену Мінцифри спільно з Мінрегіоном.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас