За квартал попит на IT-фахівців в Україні зріс на 50% - GlobalLogic — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За квартал попит на IT-фахівців в Україні зріс на 50% - GlobalLogic

Особисті фінанси
1215
Попит на українському ринку ІТ-талантів збільшився на половину в порівнянні з попереднім кварталом.
Про це йдеться в дослідженні компанії GlobalLogic.
Останні 5 років кількість відкритих позицій для технічних фахівців зростає в середньому майже на 30% в рік, в той час як кількість самих інженерів — на 18%.
Через дефіцит кваліфікованих кадрів галузь тільки в жовтні недоотримала мінімум 12 млн доларів США експортних надходжень в економіку України.
Які спеціалісти потрібні? ІТ-компанії переважно шукають Middle і Senior-фахівців, тобто з досвідом у сфері від 2 і від 5 років відповідно. Так, за даними GlobalLogic, потреба в інженерів-початківцях (до одного року досвіду) становить всього 17%, коли в більш досвідчених (Middle і Senior) — 37% і 33% відповідно.
Основні напрямки потрібних фахівців:
  • Python;
  • QA Automation & Manual;
  • JavaScript;
  • Java;
  • NET;
  • C / C ++;
  • DevOps.
За квартал попит на IT-фахівців в Україні зріс на 50% - GlobalLogic
При цьому 50% позицій відкрито в Києві, 27% — у Львові й 21% — у Харкові. У період з квітня по жовтень компанія вже закрила 1068 позицій, понад 25% з них в напрямку QA Automation & Manual і понад 11% в JavaScript.
Причина дефіциту кадрів у IT. На дефіцит досвідчених фахівців впливає необхідність системного навчання і непростий процес пошуку інженерних талантів. Щоб закрити одну позицію, компанії GlobalLogic потрібно розглянути мінімум 9 кандидатів.

Отримати гроші онлайн 💸

Але, навіть потрапивши на проєкт, інженеру, щоб рости у сфері, потрібно системно розвивати hard (70% часу) і soft (30% часу) skills. Для цього більше ніж 320 тренерів і менторів компанії інвестують близько 6000 годин щорічно у внутрішні навчальні програми та курси. Такі ініціативи підвищують рівень залученості, мотивації й, відповідно, лояльність фахівців.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас