Нафта дорожчає, незважаючи на збільшення запасів у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає, незважаючи на збільшення запасів у США

Енергетика
344
Ціни на нафту продовжують підвищуватися в середу, 25 листопада, після досягнення максимальних відміток з початку березня за підсумками попередніх торгів, незважаючи на дані про зростання запасів в США, що перевершило прогнози.
Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.
Вартість січневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $48,25 за барель, що на $0,39 (0,81%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.
Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX зросла на $0,29 (0,65%) – до $45,20 за барель. Попередні торги завершилися на рівні $47,86 і $44,91 відповідно.
У листопаді нафта подорожчала приблизно на 25% на тлі позитивних результатів за трьома вакцинами від COVID-19. Крім того, запуск формального процесу переходу управлінських функцій до обраного президента США Джо Байдена викликав цінове ралі на фінансових ринках: індекс S&P 500 закрився на рекордно високому рівні, а промисловий індекс Dow Jones вперше перевищив 30 000 пунктів.
“Більш широкий ринок перебуває в режимі зниження ризику, оскільки тепер у нас є три ефективні вакцини, які можуть боротися з вірусом”, – сказав Кевін Соломон з StoneX.
Однак масова вакцинація навряд чи розпочнеться в найближчі кілька місяців, а значить, карантинні заходи і обмеження на поїздки збережуться і наступного року.
ОПЕК+ на засіданні наступного тижня, як очікується, ухвалить рішення про продовження поточних умов Угоди про скорочення видобутку на перший квартал 2021 року через слабкий попит.
За матеріалами:
УАІБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас