У Президента розповіли, де візьмуть гроші на анонсовані виплати бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Президента розповіли, де візьмуть гроші на анонсовані виплати бізнесу

Особисті фінанси
1348
Пакет допомоги бізнесу, анонсований президентом Володимиром Зеленським, буде профінансований з Фонду боротьби з COVID-19.
Про це повідомив у коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» радник глави держави Олег Устенко.
«Йдеться про можливість використовувати кошти Фонду боротьби з COVID-19, там є гроші», — розповів він.
У разі ухвалення ця програма буде профінансована. Радник Зеленський зазначив, що Міністерство фінансів знає про цю ініціативу і упевнене, що в змозі виконати те, про що говорить Президент.
Устенко додав, що законопроєкт про новий пакет допомоги бізнесу передбачає додаткові компенсації і на випадок повного локдауну.
«Що стосується тимчасового простору, то він охоплює і період цього року, і, можливо, наступного. Частина цих заходів стосується компенсації за карантин вихідного дня. Також передбачені заходи у вигляді додаткових компенсаторів на випадок, якщо буде введений повний локдаун», — сказав він, уточнивши, що йдеться про підтримку малого бізнесу, який найбільше страждає від карантину.

Довідка Finance.ua:

  • Президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні заявив, що найближчим часом до парламенту буде внесено законопроєкти про допомогу бізнесу і громадянам в умовах карантину, зокрема, про одноразову матеріальну допомогу.
  • За словами Президента, фізособи-підприємці або наймані працівники, які втратять роботу через карантин, зможуть отримати допомогу в розмірі 8 тис. грн. Допомогу за цією програмою зможуть отримати понад 1 млн осіб за загальним обсягом виплат у розмірі близько 10 млрд грн.
  • Крім того, президент розповів, що 200 тисяч ФОПів першої групи будуть звільнені від сплати всіх податків і зборів, включаючи ЄСВ, за умови посилення обмежувальних заходів в Україні.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас