Audi і Porsche готують електричні кросовери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Audi і Porsche готують електричні кросовери

Технології&Авто
620
Компанії Audi і Porsche представлять електричні кросовери вже в 2022 році.
Про це повідомляє прес-служба концерну VAG. Відповідно до планів розвитку, до 2029 року концерн має намір представити 75 електричних і 60 гібридних моделей.
Про появу електричної версії Porsche Macan ми вже розповідали, а тепер в концерні підтвердили появу в гаммі Audi електричного Q5 e-tron.
Audi Q5 e-tron буде використовувати платформу МEВ, яка вже знайшла своє застосування на представлених в цьому році електричних кросоверах Skoda Enyaq iV і VW iD4.
На вибір покупцям будуть запропоновані кілька варіантів батарей і електромоторів. Базова версія отримає один двигун і привід на передні колеса, а для більш потужної модифікації будуть доступні два електромотори і повноприводна трансмісія.
Що стосується Porsche Macan, то його електрична версія буде відрізнятися дизайном від однойменних автомобілів з традиційним ДВЗ. Крім того, на відміну від Audi Q5 e-tron, електричний Macan буде побудований на новій платформі Premium Platform Electric (PPE), в створенні якої беруть участь фахівці Audi і Porsche. Крім того, ця ж платформа буде використовуватися для створення електромобілів спільно з китайськими партнерами з компанії FAW.

Macan EV буде також запропоновано в кількох варіантах виконання, а для топової версії можливе використання чотирьох компактних електромоторів, для індивідуального приводу кожного з коліс. Подібне рішення дозволить забезпечити високі динамічні характеристики.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас