АМКУ знову відхилив звернення китайських партнерів Ярославського щодо купівлі заводу «Мотор Січ» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ знову відхилив звернення китайських партнерів Ярославського щодо купівлі заводу «Мотор Січ»

Фондовий ринок
512
Антимонопольний комітет України відхилив вже третю заявку DCH Олександра Ярославського і його китайських партнерів Skyrizon про купівлю контрольного пакету акцій ПАТ «Мотор Січ», повідомили в пресслужбі DCH.
Після чергової відмови інвестори мають намір знову просити у АМКУ дозвіл на концентрацію акцій компанії-виробника авіаційних двигунів.
У DCH наполягають, що АМКУ повернув заявку «під черговим формальним приводом».
DCH і Skyrizon подали до Господарського суду Києва позов з вимогою зобов’язати АМКУ розглянути заявку про купівлю акцій ПАТ «Мотор Січ».
ПАТ “Мотор Січ” є одним з найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Продукція підприємства поставляється в більш ніж 100 країн світу.
Після приватизації у 1990-х «Мотор Січ» контролював В’ячеслав Богуслаєв, який був головою правління, гендиректором, а потім-почесним президентом компанії.
У 2016 році великі пакети акцій ПАТ «Мотор Січ» були продані іноземним компаніям. У грудні 2019 Богуслаєв повідомив, що продав понад 50% акцій китайській Skyrizon Aircraft Holdings Limited за 250 млн доларів.
Продажем компанії цікавилася СБУ. У квітні 2018 року були проведені обшуки в ПАТ “Мотор Січ” в Запоріжжі в рамках розслідування кримінального провадження про підготовку диверсії. За версією слідства, представники “іноземної компанії” намагалися перенести українське виробництво і передати технології сучасному заводу з виробництва авіадвигунів. А щоб приховати реальних покупців акцій, продаж контрольного пакету акцій стратегічного підприємства проводився на адреси фізосіб і компаній нерезидентів в обсягах менше ніж 10%. У 2017 році в рамках цього ж розслідування судом було накладено арешт на 56% акцій ПАТ “Мотор Січ”.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас