Абсолютна більшість українців носять маски - МВС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Абсолютна більшість українців носять маски - МВС

Казна та Політика
278
Близько 90% українців використовують захисні маски, заявив заступник глави МВС України Антон Геращенко.
Таку заяву чиновник зробив в ефірі «Радіо НВ», відповідаючи на запитання про ефективність штрафів за неносіння засобів індивідуального захисту.
«Близько 90% українців зараз використовують захисні маски для обличчя. Прийнято рішення в перші дні після набрання чинності цього закону [про адміністративну відповідальність за відсутність масок] – він набрав чинності в суботу – займатися питаннями попередження: тобто, якщо поліцейський бачить людину без маски, то попереджає про відповідальність», – зазначив Геращенко.
Заступник міністра пояснив необхідність введення відповідальності за неносіння масок тим, що це створить «стимул» для виконання закону. Водночас він додав, що не всі громадяни можуть бути інформовані про впровадження штрафів, тому зараз поліція проводить «роз’яснювальну роботу».
«Близько 30 тисяч поліцейських, які патрулюють вулиці України, зараз займаються роз’яснювальною роботою», – повідомив чиновник.
Геращенко також вказав на недосконалість деяких положень закону.
«Наприклад, сказано, що необхідно, щоб в громадських місцях всі були в масках. Але при цьому працюють кафе і ресторани. Я ще не знаю способу, як можна перебувати в кафе і їсти через маску», – визнав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас