Китай може змінити США в якості лідера на ринку нафтопереробки - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай може змінити США в якості лідера на ринку нафтопереробки - Bloomberg

Енергетика
348
Китайська народна республіка (КНР) збільшує потужності з переробки нафти і може вже наступного року змінити США в якості лідера на цьому ринку.
Про це повідомляє Delo з посиланням на Bloomberg і Міжнародне енергетичне агентство (МЕА).
Як зазначає агентство, Сполучені Штати Америки були лідером в галузі переробки нафти з початку нафтової ери в середині дев’ятнадцятого століття. У 1967 році, коли був побудований завод Convent в Луїзіані, переробні потужності США в 35 разів перевищували китайські.
За інформацією Bloomberg, зміна лідера на ринку переробки нафти може відбутися на тлі того, що в Китаї зараз будуються, щонайменше, чотири нові нафтопереробні заводи.
Водночас, в США такі підприємства закриваються, наприклад, той же Convent в Луїзіані, що належить Shell, третій за величиною нафтовій компанії в світі.
В агентстві наголосили, що сумарна потужність нових китайських підприємств складе 1,2 млн барелів на добу, що еквівалентно нафтопереробці всієї Великобританії.
При цьому через кризу, спричинену пандемією коронавірусу COVID-19, світовий попит на паливо знизився, через що видобуток і переробку нафти теж довелося зменшити. Нафтопереробка скоротилася на рекордні 1,7 млн ​​барелів на добу, і більше половини припало на підприємства в США.
Крім цього, криза прискорила і зміни в споживанні нафти. Зокрема, в КНР та інших азіатських країнах зростає попит на пластик і нафту.
В азіатському регіоні економіка відновлюється після пандемії коронавірусу швидше, ніж у Європі і США, де пандемія не вщухає, і криза має значно глибший характер, зазначають в агентстві.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас