Американці створили літак з дуже незвичайними крилами (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці створили літак з дуже незвичайними крилами (фото)

Технології&Авто
1105
Американська компанія Aurora Flight Sciences розробила модель літака, проект якого передбачає відсутність механізації, необхідної для управління польотом.
Про це повідомляє Aviationweek.com.
Розробники проводять випробування моделі літака в аеродинамічній трубі.
Розробка літака без аеродинамічної механізації ведеться в рамках тендеру CRANE, оголошеного американськими військовими в 2019 році. Він передбачає повну заміну традиційної механізації, за допомогою якої здійснюється управління польотом, на активні системи керування повітряним потоком (AFC).
Нові системи на літаку повинні будуть використовуватися упродовж всього польоту: від зльоту і посадки до польоту на великій висоті.
Американці створили літак з дуже незвичайними крилами (фото)
Передбачається, що використання активних систем керування повітряним потоком дозволить зробити перспективні літаки легшими і дешевшими в обслуговуванні завдяки зменшенню числа рухомих елементів.
Модель літака, створена Aurora Flight Sciences, являє собою літальний апарат з двома крилами. Переднє крило, центроплан якого розташований в носовій частині, має нормальну стрілоподібність. Друге крило з центропланом в хвостовій частині – зворотну. Кінці консолей обох крил з’єднані один з одним. Таким чином планер моделі літака в плані являє собою ромб. Подробиці про систему управління польотом, реалізовану в моделі, не розкриваються.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас