Поради з безпеки онлайн-платежів та безготівкових розрахунків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поради з безпеки онлайн-платежів та безготівкових розрахунків

Фінтех і Картки
58
Українці все частіше віддають перевагу безготівковим розрахункам і задля безпеки ваших онлайн-платежів та захисту ваших заощаджень від зловмисників, нагадуємо вам основні правила здійснення розрахунків та використання платіжних карток.
Тримайте в секреті дані банківської картки, а саме: CVV2-код, PIN-код, логін та пароль до онлайн-банкінгу, коди банків та мобільних операторів для підтвердження платежів. Ніколи та нікому не повідомляйте ці дані, навіть представнику банка, їх повинні знати тільки ви. Якщо у вас запитують цю інформацію – це 100% шахрай.
Навчіться визначати телефонне шахрайство. Якщо вам телефонують, представившись працівником банку, НБУ, Пенсійного фонду, тощо або надсилають SMS-повідомлення від імені банку, і запитують секретні дані вашої картки, зокрема, просять відправити фото картки або зазначити дані на сайті, при цьому лякають, що картка заблокована, а злочинці зламали рахунок, припиніть розмову – це 100% шахрай.
Захистіть свій фінансовий номер. Ваші рахунки в банку прив’язані до номеру вашого мобільного телефону (фінансового номеру). Отримавши доступ до SIM-картки, шахраї можуть отримати доступ і до рахунків. Для початку змініть PIN-код SIM-картки з 0000 або 1111 на складний 8-значний номер. Також бажано перейти з оператором зв’язку на контракт.
Купуйте та сплачуйте онлайн тільки на перевірених сайтах. Сайти в стрічці адреси мають містити https:// та значок «Замочок», а на самому сайті мають бути значки захисту онлайн-покупок від платіжних систем – Verified by Visa та Mastercard Secure code.
Детальніше про те, як убезпечити свої заощадження від шахраїв, читайте на нашому сайті підрозділі Безпека онлайн-платежів та карткових розрахунків розділу Картки для приватних осіб.
Стикнулися з шахраєм?
Контакти шахрая передайте у Кіберполіцію. Заяву в Кіберполіцію можна лишити на офіційному сайті: https://ticket.cyberpolice.gov.ua/ або за телефоном 0 800 505 170.
За матеріалами:
Агропросперіс Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас