Грузія буде стимулювати іноземних інвесторів грантами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія буде стимулювати іноземних інвесторів грантами

Фондовий ринок
210
Уряд Грузії ухвалив рішення запустити новий механізм підтримки інвестиційних проектів, що передбачає матеріальне стимулювання компаній з іноземним капіталом.
“Якщо іноземна компанія інвестує в Грузії не менше 10 млн ларі і працевлаштує не менше 150 осіб, то уряд виділить їй грант в розмірі 1 млн ларі (понад $300 тис.)”, – повідомила міністр економіки та сталого розвитку Грузії Натія Турнава на брифінгу в четвер після засідання уряду.
При цьому вона зазначила, що ця програма стосується компаній з іноземним капіталом, які мають намір відкрити в Грузії нові виробництва або перенести сюди свої підприємства з інших країн.
За словами міністра, основною метою програми, в першу чергу, є працевлаштування, навчання та перепідготовка місцевих кадрів, оскільки брак кваліфікованих кадрів є однією з проблем, яку називають іноземні інвестори.
Уряд розраховує залучити інвестиції в такі галузі, як переробна промисловість, електроніка, виробництво транспортних засобів та їх запчастин, машинобудування, логістика та складське господарство, ремонт і техобслуговування літаків, і інші.
“Це ті галузі, де ми будемо створювати нові робочі місця за рахунок залучення іноземних інвесторів. Звісно, це (грант в 1 млн ларі) додатковий компонент, який буде працювати позитивно в контексті привабливого інвестиційного середовища, що включає в себе безліч інших складових, таких як низькі податки, прозорі процедури”, – сказала Турнаво.

Довідка Finance.ua:

  • У січні-червні 2020 року в економіку Грузії було вкладено $409,6 млн прямих іноземних інвестицій, що на 25,6% менше, ніж за аналогічний період минулого року.
  • У 2019 році обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку Грузії збільшився на 0,3% в порівнянні з попереднім роком – до $1 млрд 310,8 млн (7,4% ВВП).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас