ЄС надасть Греції 72 млрд євро для підтримки економіки і реформ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС надасть Греції 72 млрд євро для підтримки економіки і реформ

Світ
548
Греція отримає 72 млрд євро з фондів ЄС на підтримку економіки, яка постраждала від пандемії, і проведення структурних реформ.
Про це заявив у четвер прем’єр-міністр країни Кіріакос Міцотакіс. Заяву прем’єра поширила його пресслужба.
За словами прем’єр-міністра, «загалом 72 млрд євро надійдуть в країну з європейських фондів протягом наступних семи років: 32 млрд євро з Фонду відновлення (європейської економіки) і близько 40 млрд євро в рамках багаторічних фінансових програм, які будуть направлятися з допомогою структурних фондів (NSRF) і проведення Спільної сільськогосподарської політики (CAP) наступні шість років».
«Створення Фонду відновлення є дуже важливим етапом в політиці, він знаменує собою історичний момент в історії ЄС», – сказав прем’єр.
Він підкреслив, що Греція входить в число країн, які відповідно до даної угоди будуть знаходитися в найбільш сприятливому становищі, оскільки кошти, які вона отримає, будуть одними з найвищих в єврозоні в процентах до ВВП.
«Однак це жодним чином не повинно вести до торжества. Навпаки, це повинно привести до планів структурної перебудови національної економіки, щоб розірвати порочне коло запізнювання і зниженої конкурентоздатності, що, на жаль, триває десятиліття», – сказав Міцотакіс.
Прем’єр зазначив, що Греція однією з перших в ЄС надала в Брюссель детальний проект Національного плану дій з метою реалізації ресурсів, які будуть отримані.
Він повідомив, що цей проект буде винесено на громадське обговорення через урядову платформу OpenGov.gr в наступному місяці, а потім в остаточному вигляді його обговорять в ході дебатів у парламенті країни.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас