Шевченко заявив про готовність Нацбанку до будь-якого сценарію в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шевченко заявив про готовність Нацбанку до будь-якого сценарію в Україні

Казна та Політика
548
Нацбанк і далі складатиме свої прогнози і розрахунки, покладаючись на кредити Міжнародного валютного фонду (МВФ), але регулятор готовий до будь-якого сценарію розвитку подій в Україні.
Про це повідомив 19 листопада голова НБУ Кирило Шевченко під час EBA Annual General Membership Meeting 2020.
“У наших прогнозах ключове допущення – продовження співпраці з МВФ. Враховуючи, що стабільно працює банківська система, у нас достатньо валютних резервів, і ми як НБУ готові до будь-якого сценарію розвитку подій. Але хотілося б очікувати кращого”, – зазначив він. І уточнив, що поширення коронавірусної хвороби та епідеміологічна ситуація залишається найбільшою невизначеністю.
Відповідаючи на питання про можливе увімкнення “друкарського верстата”, Шевченко вказав, що Нацбанк не може собі дозволити фінансувати дефіцит державного бюджету за рахунок емісії.
“У мене є останнім часом улюблена стаття закону про НБУ – це стаття 54, пункт 2, яка прямо забороняє Національному банку фінансувати дефіцит державного бюджету. Я вам більше скажу, в цій статті написано: “як безпосередньо, так і з використанням різних державних структур”, – підкреслив він.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас