Ринок оренди житла в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок оренди житла в Києві

Нерухомість
5092
Ринок оренди житлової нерухомості Києва в 2020 році зазнав значного падіння з поширенням коронавірусної інфекції і з введенням карантинних заходів.
Про це йдеться в аналітиці pro-consulting.ua.
За даними консалтингової компанії City Development Solutions, наразі в Києві простоює близько 12-13 тисяч квартир, тоді як на початку карантину цей показник був на рівні близько 6 тисяч квартир.
За даними консалтингової компанії SV Development з вересня 2020 року в Києві укладають близько 2000 угод на місяць на оренду квартир, до карантину – близько 3000.
В першу чергу падіння попиту пов’язане із закриттям освітніх установ в Києві, і в зв’язку з цим, з від’їздом студентів зі столиці додому на дистанційне навчання.
Основне падіння попиту відбувалося під час тотальних карантинних заходів (закриття метро, залізничного сполучення та ін.). Влітку на ринку оренди житла спостерігалося максимальне падіння цін. За даними консалтингової компанії City Development Solutions, влітку за 3500 гривень можна було орендувати однокімнатну квартиру без ремонту в старому житловому фонді спального району. Зараз така квартира коштує мінімум 5200 гривень.
Ринок оренди житла в Києві
Основна частка орендарів квартир зараз переїжджають з великих або дорогих квартир в більш скромні апартаменти.
Загальний рівень цін на оренду 1- та 2-кімнатних квартир все ще на 7-9% нижчий, ніж навесні-восени 2019 року. А ось 3-кімнатні квартири, цільова аудиторія яких менш мобільна, подорожчали на 12%.
Розвиток ситуації на ринку оренди житлової нерухомості буде залежати від епідеміологічної ситуації в країні, і столиці зокрема.
Прогнози. У Кабміні прогнозують, що до кінця листопада в Україні буде до 15 тисяч випадків зараження коронавірусом за добу. До кінця року ця цифра може досягти 20 тисяч. Київ посідає одне з перших місць за кількістю заражень, що пов’язано з високою щільністю населення.
Наразі Київ значиться в «помаранчевій зоні», і ринок оренди перебуває в стабільному стані. Однак, в разі потрапляння Києва до «червоної зони», що спричинить відповідні обмеження, ринок оренди знизиться, а також знизяться ціни на житло.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас