У МОЗ назвали вартість вакцини від коронавірусу для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МОЗ назвали вартість вакцини від коронавірусу для України

Особисті фінанси
2146
Одна доза вакцини від коронавірусу для України може коштувати 7 доларів. А курс вакцинації, що складається з введення двох доз – 14 доларів.
Про це розповів головний санлікар України Віктор Ляшко в ефірі телеканалу “Україна 24”.
Він зазначив, що домовленість щодо системи COVAX передбачає виділення восьми мільйонів доз для України. Цю кількість буде надано безкоштовно, але більше неї можна буде закупити ще дози за спеціальною ціною.
“Сьогодні на засіданні озвучили, що одна доза вакцини через систему COVAX може коштувати для України сім доларів. Повноцінне щеплення, дві дози – 14 доларів”, – сказав Ляшко.
Він також підкреслив, що закладені в плані бюджету 2021 року 2,6 мільярда гривень на закупівлю вакцини можна буде витратити на купівлю додаткових доз препаратів.

Довідка Finance.ua:

  • Вакцина Pfizer ефективна вже на 95%. Виробник ліків Pfizer заявив у середу, що його вакцина проти коронавірусу ефективна на 95 відсотків і не має серйозних побічних ефектів – це перший набір повних результатів випробувань вакцини на пізній стадії, оскільки кількість випадків захворювання Covid-19 стрімко зростає у всьому світі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас