2000 км без підзарядки: німці створили батарею для електрокарів на основі нанотехнологій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

2000 км без підзарядки: німці створили батарею для електрокарів на основі нанотехнологій

Технології&Авто
2318
Німецька компанія Fraunhofer спільно з голландськими SoLayTec і TNO презентували нову батарею для електромобілів, що забезпечує 2000 км пробігу без підзарядки. Про це пише видання The Car Guide.
Нова батарея створена на основі технології SALD (Spatial Atom Layer Deposition), суть якої зводиться до створення продуктивного шару батареї товщиною всього в один атом. Як зазначає дослідницька група, використання матеріалу значно збільшується, оскільки електрохімічна реакція в батареях зазвичай відбувається тільки на поверхні. Процес SALD значно збільшує поверхню електродів і їх здатність накопичувати енергію.
“В результаті, електромобіль в змозі проїхати без підзарядки 1000 км на малій батареї, або 2000 км на великий батареї“, – цитує видання Франка Верхагена, голову правління компанії SALD BV, яка займеться промисловим виробництвом батарей на основі технології нанопокриття.
За його словами, нова технологія також скорочує в п’ять разів час зарядки батареї.
Глава SALD BV стверджує, що нові батареї будуть доступні на ринку вже в 2022 році. Сьогодні компанія веде переговори з автовиробниками про серійні поставки батарей.
За матеріалами:
ITsider.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас