Ринок споживчих 5G-послуг перевищить $30 трлн через 10 років - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок споживчих 5G-послуг перевищить $30 трлн через 10 років - дослідження

Технології&Авто
330
Обсяг ринку споживчих послуг на базі мереж п’ятого покоління (5G) може досягти $31 трлн до 2030 року.
Про це йдеться в дослідженні Harnessing the 5G Consumer Potential, проведеному дослідницьким підрозділом ConsumerLab компанії Ericsson.
За даними дослідження, безпосередньо оператори можуть заробити на 5G-послугах $3,7 трлн, причому дохід може бути більше в разі появи супутніх послуг.
Згідно з дослідженням, до 2030 року на одних тільки цифрових послугах оператори можуть заробити $131 млрд, завдяки активному просуванню різних сценаріїв використання технологій 5G і пакетних пропозицій.
Повідомляється, що майже половину цієї суми (40%) складуть витрати абонентів на 5G-послуги з використанням відео, технологій доповненої і віртуальної реальності (AR і VR), а також ігри.
При цьому очікується, що більшу частину витрат абонентів до 2030 року складуть послуги з ефектом доповненої реальності, в числі яких гри, шопінг і освітні програми.
Автори дослідження прогнозують, що завдяки завчасному формуванню попиту споживачів на 5G-послуги можна буде досягти зростання ARPU на 34%.
Водночас, пандемія коронавірусу негативно позначилася на готовності абонентів підвищувати витрати заради 5G-послуг. Якщо на початку року середній користувач був готовий збільшити витрати на 20% заради 5G, то за цей рік цей показник скоротився до 10%. Як і раніше, збільшити свої витрати на 20% готові близько третини абонентів.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас