Газопровід для газу з Північного потоку-2 запустять із запізненням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газопровід для газу з Північного потоку-2 запустять із запізненням

Енергетика
492
Через непередбачені «затримки у будівництві» другу гілку газопроводу для Північного потоку-2 запустять із запізненням на три місяці.
Другу гілку газопроводу Eugal, призначеного для транспортування газу з Північного потоку-2, запустять із запізненням – 1 апреля 2021 року. Про це йдеться в прес-релізі компанії-оператора Gascade.
Початковий план передбачав повну здачу газопроводу в експлуатацію станом на 1 січня 2021 року. Запуск відклали через «непередбачені затримки у будівництві нової газової інфраструктури».
Перша гілка Eugal була запущена 1 січня 2020 року. Її потужність становить 30,9 млрд куб. м газу в рік. Після завершення будівництва другої гілки і компресорної станції Radeland 2 повна потужність Eugal складе до 55 млрд кубометрів природного газу в рік.
Зараз через газопровід Eugal транспортується газ з діючого газопроводу Північний потік. Це сталося після того, як Польща через суди домоглася включення газопроводу Opal під дію Третього енергопакету ЄС, що зобов’язує резервувати потужності під незалежних постачальників.
Таким чином, Opal працює на половину потужності, а решту обсягів палива транспортуються через Eugal.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас