Компанія українського бізнесмена підготувала свою ракету до запуску в космос — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія українського бізнесмена підготувала свою ракету до запуску в космос

Технології&Авто
1224
Техаська компанія Firefly Aerospace, заснована українцем Максом Поляковим, відправила свою першу ракету на стартовий майданчик. Вона розташована в Каліфорнії на базі Військово-повітряних сил США “Ванденберг”, повідомила прес-служба підприємства.
Alpha – це двоступенева ракета, яку компанія Firefly планує запустити вже в цьому році з космодрому Space Launch Complex 2 West (SLC-2W). За даними компанії, пускове вікно відкрите з 22 грудня 2020-го по 31 січня 2021 року. В ході запуску космічний апарат повинен вивести на орбіту кілька невеликих супутників. Вони призначені для роботи в рамках спеціалізованої науково-освітньої місії щодо прискорення польотів (DREAM).

Висота ракети – 29 метрів, а її вантажопідйомність становить до 1000 кг корисного навантаження на геостаціонарну і 630 кілограмів – на сонячно-синхронну орбіту.
Двигунами ракети є чотири двигуни першої ступіні Reaver і один – другої ступіні Lightning.

Firefly Aerospace, крім Alpha, приступив до розробки Beta. Це важка двоступенева ракета, яка буде здатна вивести на низьку навколоземну орбіту до 8000 кг корисного навантаження. Вона також зможе виводити супутники на геосинхронну перехідну орбіту (GTO). Firefly планує почати розробку апаратного забезпечення для Beta в 2021 році.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас