З'явилася ще одна вакцина від COVID-19 з ефективністю 94,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З'явилася ще одна вакцина від COVID-19 з ефективністю 94,5%

Особисті фінанси
1403
Згідно з попередніми даними, опублікованими в понеділок компанією, вакцина Moderna ефективна проти коронавірусу на 94,5%, що робить її другою вакциною в Сполучених Штатах з високим показником ефективності.
Про це пише CNN.
“Очевидно, що це дуже вражаючі результати”,-сказав доктор Ентоні Фаучі, провідний національний лікар-інфекціоніст. Це настільки добре, наскільки це можливо – 94,5% дійсно видатні”.
“Це був один з найбільших моментів у моєму житті і моїй кар’єрі. Цілком дивно, що я зміг розробити цю вакцину і побачити здатність запобігати симптоматичним захворюванням з такою високою ефективністю”, – сказав доктор Тал Закс, головний лікар Moderna.
Очікується, що вакцинація розпочнеться з груп високого ризику і буде доступна для решти населення наступної весни.
Компанія заявляє, що у вакцини не було серйозних побічних ефектів. Невеликий відсоток тих, хто отримав її, мали такі симптоми, як ломота в тілі і головні болі.
Moderna планує подати заявку в управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США для отримання дозволу на вакцину незабаром після того, як в цьому місяці збере більше даних про безпеку.
Фаучі каже, що він очікує, що перші вакцинації проти Covid-19 розпочнуться ближче до кінця грудня.

Довідка Finance.ua:

  • Нагадаємо, раніше компанія Pfizer заявила, що її експериментальна вакцина більш ніж на 90% ефективна в запобіганні COVID-19. У компанії повідомляли, що планують отримати вакцину до кінця року і що вона буде розгорнута.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас