МВС запустить в Києві нову функцію камер спостереження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС запустить в Києві нову функцію камер спостереження

Особисті фінанси
2856
Міністерство внутрішніх справ планує запустити в Києві найближчим часом нову функцію камер спостереження – відеофіксацію порушень при проїзді смугою громадського транспорту.
Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.
За його словами, ІТ-фахівці МВС вже розробили і впровадили в камери автоматизованих комплексів нові функції відеофіксації порушень при проїзді смугою громадського транспорту. Ці функції пройшли метрологію і процес сертифікації.
“Ми вже знаємо про всі небезпечні перехрестя і проблемні ділянки доріг, де відбувається найбільше порушень ПДР. Однак держава фінансово не в змозі в короткий період встановити там камери автоматичної відеофіксації”, – зазначив Федоров.
“Це коли приватна компанія за свій рахунок встановлює камеру, і деякий час кошти від штрафів за порушення ПДР йдуть приватній компанії для погашення витрат і отримання фінансової вигоди”, – сказано в повідомленні.
Передбачається, що після узгодженого сторонами періоду камери перейдуть у комунальну власність.
Нагадаємо, що з 1 червня водіям, які перевищили швидкість в межах Києва та Київської області і потрапили в поле зору камер фотовідеофіксації, стали надходити «листи щастя».

Мої Fiнанси:

  • Якщо транспортним засобом, який потрапив на камеру відеофіксації, користується кілька людей, хто буде нести відповідальність:
  • постанова виноситиметься на особу, за якою зареєстровано транспортний засіб у відповідному реєстрі МВС.
  • Якщо визначений належний користувач-відповідальність несе належний користувач.
  • Якщо ТЗ зареєстрований за юридичною особою – керівник юридичної особи. Про те, як правильно оформити іншого водія на машину, читайте тут.
  • Особа звільняється від адміністративної відповідальності: якщо протягом 20 днів з дати отримання постанови особа надала документ про те, що транспортний засіб або номерні знаки вибули з її законного володіння в результаті протиправних дій (викрадення, розкрадання).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас