Розмір «другої» пенсії від Кабміну мало порадує українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розмір «другої» пенсії від Кабміну мало порадує українців

Особисті фінанси
5890
У планах Уряду ввести в Україні накопичувальні пенсії. Але розмір таких виплат з середньої зарплати в кращому випадку складе близько 400 грн.
Про це розповіла старший науковий співробітник Інституту демографії та соцдосліджень Лідія Ткаченко.
Згідно з проектом запуску накопичувальних пенсій, відкладати повинні будуть всі українці, які працюють і які не досягли певного віку (цифра обговорюється).
При цьому з кожної зарплати забиратимуть 4%. Більше віддавати не доведеться, ці 4% заберуть з податком із внесків, які вже стягуються з зарплат.
Нагадаємо, Міністерство соціальної політики України працює над новим механізмом обчислення виплат для пенсіонерів, у яких 40 років стажу і більше, але були маленькі зарплати.
Передбачається, що таким пенсіонерам розмір виплат будуть розраховувати окремо за період страхового стажу до 1 липня 2000 року і після цієї дати.

Мої Fiнанси:

Як пенсіонеру отримати соцдопомогу:
  • Для призначення тимчасової фінансової допомоги, особам без необхідного пенсійного стажу потрібно звернутися до органі всоціального захисту населення за місцем прописки або за адресою фактичного проживання. До заяви на оформлення допомоги додати такі документи:
  • документ, що посвідчує особу пенсіонера і його місце проживання + ІПН;
  • довідку про наявний страховий стаж (видається в Пенсійному фонді на запит пенсіонера — протягом 5 робочих днів);
  • декларацію про доходи і майновий стан (заповнюється на підставі довідок про доходи кожного члена сім’ї) за останні півроку, що передують місяцю звернення за призначенням допомоги.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас