ЄБРР надасть Україні кредит на розробку родовищ - Шмигаль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР надасть Україні кредит на розробку родовищ - Шмигаль

Казна та Політика
317
Європейський банк реконструкції та розвитку готовий надати Україні кредит у 200 млн євро для верифікації запасів родовищ корисних копалин.
Як повідомляє пресслужба Кабінету міністрів, це обговорювалося під час онлайн-зустрічі прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та віце-президента Європейської комісії з питань міжінституційних відносин та прогнозування Мароша Шефчовича.
Сторони обговорили шляхи активізації співпраці України та Єврокомісії у сфері побудови стратегічного партнерства між ЄС та Україною у цьому питанні.
Як зазначив прем’єр, для України важливо ініціювати спільний проєкт з геологічного вивчення рудопрояву корисних копалин і протягом 2021 року підготувати до аукціону кілька родовищ тих мінералів, які віднесені до стратегічного переліку Євросоюзу.
“Ми попередньо розмовляли з ЄБРР про можливий проєкт верифікації запасів родовищ корисних копалин в Україні. ЄБРР готовий надати приблизно 200 млн євро. Для України важливою була б допомога ЄС у розгляді такої кредитної лінії на рівні Єврокомісії, щоб ми з ЄБРР змогли опрацювати це питання. Цей проєкт стосується не тільки верифікації запасів, а й підготовки родовищ до аукціону”, – цитує Шмигаля його пресслужба.
Шмигаль зазначив, що основною метою України у сфері економічного співробітництва з Європейським Союзом є подальша інтеграція України у внутрішній ринок ЄС, як це закріплено в положеннях Угоди про асоціацію, а також зазначив, що Україна підтримує наміри Євросоюзу розвивати стратегічне партнерство з іншими країнами.
“Розглядаємо можливості для спільної розробки з ЄС підходів щодо використання українського потенціалу в видобувній галузі, щоб допомогти ЄС і разом будувати глобальні конкурентоспроможні виробничі ланцюжки доданої вартості в Європі”, – каже Шмигаль.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас