Кабмін за гроші ЄБРР планує підготувати до продажу родовища корисних копалин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін за гроші ЄБРР планує підготувати до продажу родовища корисних копалин

Казна та Політика
550
Україна планує ініціювати спільний з ЄС проєкт з геологічного вивчення рудопрояву корисних копалин і протягом 2021 року підготувати до аукціону кілька родовищ, взявши кошти в ЄБРР.
Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час онлайн-зустрічі з віце-президентом Європейської Комісії з питань міжінституційних відносин та прогнозування Марошем Шефчовичем.
“Розглядаємо можливості для спільної розробки з ЄС підходів щодо використання українського потенціалу у видобувній галузі, щоб допомогти ЄС і разом будувати глобальні конкурентоспроможні виробничі ланцюжки доданої вартості в Європі”,-сказав прем’єр-міністр України.
Повідомляється, що, за словами Дениса Шмигаля, для України важливо ініціювати спільний проєкт з геологічного вивчення рудопрояву корисних копалин і протягом 2021 року підготувати до аукціону кілька родовищ тих мінералів, які віднесені до стратегічного переліку Євросоюзу.
“Ми попередньо розмовляли з ЄБРР про можливий проєкт верифікації запасів родовищ корисних копалин в Україні. ЄБРР готовий надати приблизно 200 млн євро. Для України важливою була б Допомога ЄС у розгляді такої кредитної лінії на рівні Єврокомісії, щоб ми з ЄБРР змогли опрацювати це питання. Цей проєкт стосується не тільки верифікації запасів, а й підготовки родовищ до аукціону”, – сказав Шмигаль.
Україна, за словами прем’єр-міністра, також готова розглянути можливість запуску спільного проєкту підтримки України з верифікації наявної інформації про розвідані та потенційні запаси критичної сировини.
Також сторони обговорили шляхи активізації співпраці України та Єврокомісії у сфері критичної сировини та побудови стратегічного партнерства між ЄС та Україною у цій сфері.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас