В Україні представили пілотний рейтинг постачальників електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні представили пілотний рейтинг постачальників електроенергії

Енергетика
499
Аналітичний центр DiXi Group представив пілотний рейтинг постачальників електроенергії, який буде оновлюватися на постійній основі за умови надання інформації від НКРЕКП, а згодом буде поширений і на постачальників газу.
Презентація пілотного рейтингу експертом DiXi Group Богданом Серебренніковим відбулася в онлайн-форматі.
“Рейтинг постачальників електроенергії – це інструмент, який дозволяє проводити регулярне оцінювання компаній по набору індикаторів, формувати їх загальний рейтинг, рейтинг за окремими категоріями, робити аналітичні узагальнення і відстежувати прогрес. Це допоможе споживачам розібратися, хто є хто на ринку”, – сказав Серебренніков.
Він зазначив, що рейтинг призначений відразу для двох аудиторій: для споживачів і для постачальників електроенергії. Постачальникам він допоможе активізувати ринкову конкуренцію, а споживачам – вибрати постачальника на основі низки критеріїв, крім цінового.
“Рейтинг постачальників не порівнювати ціни. Для цієї мети в Європі використовуються спеціальні інструменти для порівняння цін. У нас є індикатори, що стосуються цін і тарифів, але ми не порівнюємо розмір цін. Взагалі, ми вважаємо, що споживачеві можна ідеально допомогти, якщо дати йому обидва ці інструменти: порівняння цін постачальників і друге – рейтинг, який допоможе розібратися в інших аспектах роботи постачальників”, – повідомив експерт.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас