Самоізоляція: виплати отримали вже понад 39 тисяч українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Самоізоляція: виплати отримали вже понад 39 тисяч українців

Казна та Політика
749
Понад 39 тис. українських працівників, які з початку пандемії COVID-19 перебували на самоізоляції внаслідок коронавірусної хвороби, профінансовано виплати на суму 50 млн грн.
Про це розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна.
“Уряд через Фонд соціального страхування забезпечує соціальний захист застрахованих осіб, допомагаючи запобіганню, виникненню та поширенню коронавірусної хвороби. Зокрема, ми фінансуємо допомогу по тимчасовій непрацездатності у разі захворювання громадян на COVID-19, надаємо допомогу тим людям, які ідуть або перебувають на самоізоляції. З початку пандемії 39 тисяч 725 українських працівників, у тому числі 8200 медиків, перебували на самоізоляції, і їм профінансовано вже виплати на суму 50 млн грн”, – розповіла Лазебна.
За її словами, сума виплат від ФССУ становить для працівника 50% його середнього доходу, незалежно від тривалості страхового стажу, а для медичного працівника – це 100% середньої заробітної плати медпрацівника.
Лазебна також поінформувала про механізм звернення по допомогу особам, котрі перебувають на самоізоляції у зв’язку з контактуванням із хворими на COVID-19.
“Працівник звертається до свого роботодавця і пояснює, що він мав контакт з особою, яка захворіла на COVID-19 і висловлює прохання 2 тижні працювати в дистанційному режимі. Я хочу нагадати, що відповідно до рішення уряду роботодавці на сьогодні мають право перевести своїх працівників на дистанційну надомну роботу”, – сказала міністр.
За словами Лазебної, “якщо такої можливості немає, з огляду на характер виконуваної роботи або позицію роботодавця, тоді працівник може скористатися програмою підтримки самоізоляції”.
“Працівник у дистанційному режимі через телефон звертається до свого сімейного лікаря. І сімейний лікар відкриває йому листок непрацездатності, він так і називається – “Ізоляція від COVID-19”, на 14 днів. Потім працівник приносить такий листок непрацездатності до свого роботодавця, вже роботодавець власне робить листок-розрахунок, оформлює заяву- розрахунок і передає до Фонду соціального страхування для виплати такому працівнику”, – розповіла міністр.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас