Київтеплоенерго модернізує найстарішу теплостанцію Києва, яка забезпечує теплом центральні райони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київтеплоенерго модернізує найстарішу теплостанцію Києва, яка забезпечує теплом центральні райони

Енергетика
600
На станції теплопостачання №1 (СТ-1), яка забезпечує теплом центральні райони столиці, розпочалась модернізація електричної частини.
Про це повідомляє пресслужба Київтеплоенерго.
Модернізація теплоджерел згідно зі Стратегією розвитку теплоенергетики столиці до 2030 року є одним з найважливіших завдань міста та муніципальної енергокомпанії. Нове електричне устаткування на СТ-1 підвищить надійність подачі електроенергії на теплогенеруюче обладнання, яке обслуговує Шевченківський, Печерський, Солом’янський та Голосіївський райони.
Загалом за два роки роботи Київтеплоенерго реконструювало 230 км тепломереж, розпочало масштабні проекти модернізації на теплоелектроцентралях із залученням міжнародного фінансування, будує сучасну систему диспетчеризації столичної енергетики й систему хімічного очищення димових газів на заводі «Енергія» та ін.
Київтеплоенерго модернізує найстарішу теплостанцію Києва, яка забезпечує теплом центральні райони
СТ-1 посідає особливе місце в історії столичної енергетики та є пам’яткою промислової архітектури. Вона була збудована в 1937 році. Тоді станція працювала як теплоелектроцентраль (колишня назва СТ-1 — ТЕЦ-3) і забезпечувала електроенергією й теплом київський залізничний вузол та прилеглі до нього житлові райони. Тодішня ТЕЦ-3 працювала спочатку на торфі, потім на вугіллі, а після Другої світової війни була переведена на газ першого великого українського родовища у Дашаві Львівської області.
На початку війни усе обладнання ТЕЦ було евакуйоване з Києва, а після війни її потужність була посилена обладнанням швейцарського інжинірингового конгломерату Foster Wheeler AG в межах закону про ленд-ліз — державної програми підтримки США союзників у Другій світовій війні, зокрема Великобританії та СРСР. Завдяки дбайливому догляду працівників станції це обладнання збережене.
Цього року під час модернізації на СТ-1 встановлено 40 сучасних розподільчих комірок 6 кВ, 2 трансформатори, конденсатори та інше обладнання. Надійність подачі електроенергії забезпечуватиме сучасний кабель зі зшитого поліетилену, довжиною майже 500 м з терміном експлуатації до 50 років. У планах Київтеплоенерго – модернізація теплової частини СТ-1: встановлення двох котлоагрегатів сумарним обсягом виробництва 200 Гкал/год, будівництво газорозподільчого пункту, реконструкція системи водопостачання, покращення екологічності роботи обладнання.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас