Шмигаль про "карантин вихідного дня": Кабмін готовий підставити плече бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль про "карантин вихідного дня": Кабмін готовий підставити плече бізнесу

Казна та Політика
1451
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд “готовий підставити плече”, щоб підтримати підприємців під час посилення карантину вихідного дня.
Про це він написав на своїй сторінці у FACEBOOK.
“Уряд готовий підставити плече, щоб підтримати наших підприємців під час посиленого карантину вихідного дня. Ми розуміємо, що будь-які обмежувальні заходи впливають на роботу частини бізнесу. Тому повною мірою відновимо та розширимо програми підтримки”, – пише Шмигаль.
Які програми розширять:
  • компенсація частини зарплат робітників у зв’язку з простоєм виробництва. Це програма по частковому безробіттю, завдяки якій навесні-влітку вдалося зберегти понад 450 тисяч робочих місць;
  • виплати на дітей для родин підприємців, що діяли навесні цього року;
  • разом із Торгово-промисловою палатою опрацьовуємо механізм реалізації форс-мажорних обставин у зв’язку з карантином вихідного дня.
За його словами, у середу, 11 листопада, за ініціативи Міністерства охорони здоров’я України будуть розглядатися зміни до постанови №641, які передбачають посилений карантин вихідного дня.
“Уряд після консультації з бізнесом та експертами обрав таку модель карантинних заходів, яка забезпечить функціонування економіки та не допустить перевантаження медичної системи. Франція, Німеччина, Італія, Польща, Чехія та багато інших країн Європи один за одним оголошують про запровадження локдауну. Всі розуміють, що потрібно діяти, а карантинні заходи — це найбільш дієвий інструмент для розірвання ланцюгу захворювання та збереження життя людей”, – підсумував очільник Уряду.

Довідка Finance.ua:

  • Міністр охорони здоров’я Максим Степанов пояснив ініціативу щодо посилення карантинних обмежувальних заходів, у тому числі введення карантину вихідного дня, необхідністю зупинити швидкість поширення COVID-19 і збереження допустимого навантаження на медичну систему країни.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас