Мінфін пояснив, чому сімейним лікарям не підняли зарплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін пояснив, чому сімейним лікарям не підняли зарплату

Казна та Політика
1082
Підвищення зарплат сімейних лікарів у листопаді, яке обіцяло МОЗ, поки неможливо здійснити через нестачу коштів, заявили у Міністерстві фінансів.
«Міністерством охорони здоров’я надано пропозицію щодо підвищення тарифів на первинну медичну допомогу (капітаційної ставки) без реальних джерел покриття додаткових видатків. Тому Мінфін запропонував комплексно проаналізувати реалізацію програми медичних гарантій до кінця року щодо забезпеченості видатків за всіма пакетами медичних послуг, зокрема щодо реалізації пакетів медичних послуг з надання медичної допомоги з COVID-19», – повідомив Мінфін.
Відомство зазначило, що до розгляду збільшення ставки сімейним лікарям повернуться, коли МОЗ надасть інформацію щодо джерел покриття цих видатків. Якщо Мінфін схвалить пропозиції МОЗ, виплати сімейним лікарям за листопад перерахують.
Нагадаємо, 30 жовтня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що уряд підвищить зарплати сімейним лікарям, піднявши ставку за надання медичної допомоги за кожного пацієнта на 51 грн (із 600,48 грн до 651,60 грн на рік). Нацслужба здоров’я планувала збільшити ставку за 1 пацієнта до 710 грн у 2021 році. Раніше глава МОЗ заявив, що українські медики отримують найнижчі заробітні плати. За його словами, середня зарплата у сфері охорони здоров’я на 30% менша, ніж середня зарплата по країні.
У червні Володимир Зеленський пообіцяв збільшити зарплати медпрацівників на 25%, 50%, 70% в залежності від категорії. Заробітні плати медиків планувалося підвищити з 1 вересня 2020 року.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас