В НБУ розповіли, хто і як приймає рішення про проведення інтервенцій на валютному міжбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В НБУ розповіли, хто і як приймає рішення про проведення інтервенцій на валютному міжбанку

Валюта
811
Існує закритий документ, в якому затверджена тактика роботи на ринку. На його підставі Правління НБУ визначає ряд кількісних критеріїв, досягнення яких може бути підставою для проведення валютної інтервенції.
Про це в інтерв’ю порталу «Мінфін» розповів директор департаменту відкритих ринків НБУ Олексій Лупін.
За словами Лупіна, в закритому документі встановлені, в тому числі, певні числові межі того, що вважати надмірним коливанням. У разі надмірних коливань, департамент відкритих ринків вносить пропозицію про проведення валютної інтервенції заступнику голови, який курирує валютну вертикаль. Він приймає остаточне рішення про проведення інтервенції.
«Плюс ми дивимося на настрої ринку. Ось курс закриття — 28,45 грн/$, поточні котирування 28,44 на 28,445. Тобто, має місце невелике укріплення курсу. Відповідно, ми нічого не робимо. Однак ситуація може дуже швидко змінюватися», — пояснив він.
Олексій Лупін нагадав, що в жовтні було всього 5 інтервенцій. Це цілком відповідає стратегії НБУ, яка передбачає мінімізацію присутності на ринку.
«Наша мета – щоб валютний ринок був саморегульованим. За винятком дійсно кризових моментів, як, наприклад, наприкінці березня нинішнього року. Якщо на ринку відсутні надмірні коливання курсу і ми просто спостерігаємо — для нас це ідеальна ситуація», — підкреслив директор департаменту відкритих ринків НБУ.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас