З початку року сума страхових виплат по європротоколу зросла на 17% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З початку року сума страхових виплат по європротоколу зросла на 17%

Особисті фінанси
237
За 8 місяців 2020 року кількість європротоколів для оформлення ДТП склала 30,7 тис. шт., що на 2,4% перевищує показник за аналогічний період 2019 року.
Про це повідомляє пресслужба МТСБУ.
Частка європротоколу в загальній кількості виплат, виконаних по ОСЦПВ, склала 33,6%. Сума таких виплат зросла на 17% – до 330,9 млн грн.
“Бланк європротоколу зобов’язана видати страхова компанія, з якою автовласник укладає договір ОСЦПВ, незалежно від того, укладається договір у звичному паперовому вигляді або в електронному. Також бланк можна роздрукувати з сайту МТСБУ. Крім того, юридичну силу має і цифрова версія європротоколу. Для цього можна використовувати або вебінтерфейс, або опцію в мобільному додатку «Мій поліс»”, – повідомляють у МТСБУ.
У яких випадках можливе оформлення ДТП за допомогою європротоколу:
1. У ДТП бере участь не більше двох транспортних засобів.
2. Обидва водії мають діючі поліси ОСЦПВ.
3. В обох водіїв відсутні ознаки алкогольного або наркотичного сп’яніння.
4. Учасники ДТП згодні з визначенням обставин аварії (немає розбіжностей щодо того, хто став винуватцем).
5. У ДТП немає загиблих або травмованих людей.
6. Теперішній ліміт виплат по європротоколу обмежений розміром 50 тис грн.
“При оформленні європротоколу автовласникам іноді складно визначити ступінь пошкодження авто і оцінити, чи не перевищить збиток ліміт (максимальну суму) виплати по європротоколу, передбачену законодавством. Ми проаналізували структуру всіх виплат по ОСЦПВ за останні півтора року і бачимо, що частіше за все 50 тис. грн вистачає. Тільки 7-8% від загальної кількості виплат по ОСЦПВ перевищують цю цифру, 90% виплат по європротоколу – на суму менше 30 тис. грн”, – зазначає генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.

Довідка Finance.ua:

  • Європротокол – спрощений спосіб оформлення ДТП без участі поліції. Він являє собою спеціальний бланк європейського зразка, який заповнюється водіями-учасниками ДТП на місці аварії. Цей документ є підставою для оформлення події в страховій компанії і подальшої виплати страхового відшкодування по ОСЦПВ постраждалій стороні.

Cервіс оформлення електронних полісів автоцивілки 🚙

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас