Першим «космічним мільярдером», хто здійснить політ у космос стане Річард Бренсон з Virgin Galactic (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Першим «космічним мільярдером», хто здійснить політ у космос стане Річард Бренсон з Virgin Galactic (відео)

Світ
989
Річард Бренсон, британський мільярдер, заснував компанію Virgin Galactic в 2004 році. Він обіцяв, що космічний корабель приватної розробки дозволить сотням людей стати астронавтами без ніякої підготовки в НАСА. Але спочатку він пообіцяв відправитися в подорож сам, перш ніж допустити клієнтів на борт.
Про це пише CNN.
За останнє десятиліття Бренсон неодноразово з’являвся в ЗМІ, де говорив про різні терміни своєї подорожі. Але розробці SpaceShipTwo завадили дві трагічні аварії і пандемія коронавірусу. Практично щороку, починаючи з 2004 року, компанія заявляла, що через рік у неї з’являться клієнти. Однак зараз Virgin Galactic встановила ще один крайній термін для польоту Бренсона: приблизно в період з січня по березень 2021 року.
Цікаво, що ця заява йшла не від Бренсона. На цей раз говорив Майкл Колглейзер, якого нещодавно призначили генеральним директором Virgin Galactic. Його мета – вивести компанію з інженерного проєкту в багатомільярдний бізнес космічного туризму. Він звертався не до репортерів, а до інвесторів Virgin Galactic, які підтримали бачення Бренсона після того, як компанія дебютувала на фондовому ринку в кінці 2019 роки (оцінка компанії виросла до 4,5 млрд доларів) .
Як відзначається, в 2019 році був успішний випробувальний політ першого пасажира, і це був не Бренсон. Комфортність польоту з кабіни космічного корабля перевірила керівник служби безпеки та навчання Virgin Galactic Бет Мозес. Вона описала цей досвід як «інтенсивний», але не «надмірно драматичний». Ще як мінімум вісім співробітників Virgin Galactic літатимуть на SpaceShipTwo перед польотом Бренсона. Компанія заявила, що планує провести ще одне випробування тільки з двома пілотами цієї осені, а ще одна поїздка з двома пілотами і чотирма тестовими пасажирами почнеться на початку 2021 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас