Запроваджено новий штраф за неправильне носіння масок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запроваджено новий штраф за неправильне носіння масок

Особисті фінанси
3736
ВР ухвалила в цілому законопроект, який передбачає запровадження штрафу за неносіння маски, або неправильне носіння в громадських місцях та транспорті.
Про це йдеться в законопроекті №3891.
Таке рішення підтримали 262 народні депутати України.
Серед населення України виникла стійка тенденція щодо нехтування рекомендаціями в частині носіння в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок.
Крім того, в деяких магазинах, торгових центрах та громадському транспорті постійно ігнорують вимоги карантину та відсутній контроль уповноважених осіб стосовно допуску відвідувачів до таких місць в засобах індивідуального захисту або не вживаються заходи щодо можливого перебування особи в зазначених місцях без засобів індивідуального захисту.
Враховуючи це та з метою недопущення зростання кількості захворілих, необхідним є встановлення адміністративної відповідальності за перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок.
Розміри штрафу. Пропонується посилити відповідальність саме фізичних осіб, передбачено штраф від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 170 до 255 грн.
Штраф може стягуватися на місці вчинення адміністративного правопорушення виключно за допомогою безготівкових платіжних пристроїв.
За що оштрафують. Перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема, респіраторів або захисник масок, що закривають ніс та рот.

Довідка Finance.ua:

  • МОЗ пропонує ввести новий показник для “червоної” зони карантину. Він пов’язаний з числом позитивних тестів на коронавірус.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас