У Великій Британії хочуть запустити передавачі 5G в стратосферу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великій Британії хочуть запустити передавачі 5G в стратосферу

Технології&Авто
371
Британські компанії Cambridge Consultants і Stratospheric Platforms Limited (SPL) займаються створенням стратосферних безпілотників, які будуть нести на борту базові станції стільникового зв’язку нового покоління.
Як повідомляє Naked Science, вже випробувана спеціальна легка антена з 2048 елементів, яка здатна забезпечити площу покриття до 140 кілометрів у поперечнику.
У запропонованій концепції ретранслятор з активною фазованою антеною-гратами (АФАР) розміщується на борту безпілотника. БПЛА займає ешелон FL600-60 000 футів (18 300 метрів). На цій висоті він починає кружляти над заданою місцевістю і здатний робити це понад тиждень без посадки. Досягти такої автономності дозволять воднева силова установка і композитні матеріали.
Інженери вже створили і випробували прототип антени. Тести в реальних умовах проходили в жовтні над Німеччиною. У безпілотну літаючу базову станцію перетворили турбогвинтовий літак-розвідник Grob G 520, а якість з’єднання перевіряли за допомогою звичайного смартфона на землі.
Розробники системи мають намір почати перші повітряні випробування всієї системи у 2022 році. Комерційна експлуатація може початися в середині 2020-х.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас