Як українці працюють на карантині (результати опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як українці працюють на карантині (результати опитування)

Особисті фінанси
491
Пандемія та введення карантинних обмежень змусили багатьох роботодавців переглянути формат роботи для своїх співробітників. Чимало працівників зараз працюють дистанційно. Наприклад, у Києві в такому форматі продовжують роботу більш ніж половина співробітників у 73% опитаних компаній.
Ми вирішили запитати у читачів порталу Finance.ua, чи перевели їх на віддалену роботу через карантин.
Результати опитування:
  • 24% українців працюють з дому та не відвідують офіс;
  • найбільший відсоток респондентів (46%) розповіли, що й досі їздять на роботу;
  • дехто ж мусить поєднувати обидва варіанти: час від часу працювати вдома, а інколи й навідуватися до офісу. Таких серед опитуваних було 15%;
  • ще 15% заявили, що втратили роботу та не працюють.
До речі, в Уряді досить серйозно взялися за урегулювання “дистанційки”. Зокрема, на початку листопада нардепи Верховної Ради проголосували в першому читанні за законопроєкт №4051, який має юридично врегулювати віддалену роботу.
Що пропонують змінити. Якщо проєкт закону отримає підтримку у ВР і його ухвалять у цілому, то дистанційну роботу можна буде поєднувати із роботою в офісі. Крім того, працівник зможе виконувати роботу будь-де, мати власний графік, але бути забезпеченим необхідним обладнанням і програмами.
А роботодавці згодні на дистанційку для працівників? За аналітикою OLX, кількість вакансій на віддалену роботу збільшується, а пошукачі цікавляться нею втричі активніше — на одне оголошення відгукуються в середньому 13 осіб. Водночас для “класичної” зайнятості цей показник менше ніж 5. Ба більше, при цьому віддаленим співробітникам навіть готові платити на 9% більше, ніж за «класичної» зайнятості.
Якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас