У НАЗК назвали 5 основних принципів Антикорупційної стратегії, яка діятиме до 2024 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НАЗК назвали 5 основних принципів Антикорупційної стратегії, яка діятиме до 2024 року

Казна та Політика
281
Антикорупційна стратегія України до 2024 року має 5 основних принципів і окреслює рамки діяльності всіх органів влади.
Про це в ефірі UA: Українське радіо сказав голова НАЗК Олександр Новіков.
“Україна без корупції – це реально. Антикорупційна стратегія розрахована на 2020-2024 роки, але завдання України без корупції, звичайно, воно більше, ніж часові рамки Антикорупційної стратегії.
Антикорупційна стратегія окреслює рамки діяльності всіх органів влади, і мені здається, аби на жовтень цього року було ухвалено Антикорупційну стратегію, а держава її не має з 2018 року, в 2017 році закінчилась попередня стратегія, можливо, ми б і не мали того рішення, яке було б 27 жовтня. Чому, тому що в державі відсутній програмний документ, який визначає, в якому напрямку має рухатись кожний державний орган”, – сказав Олександр Новіков.
Він зазначив, що ця стратегія має 5 основних принципів.
“Перше, це ліквідація, припинення виконання державою тих функцій, які вона не може ефективно без корупції виконувати. По-друге, це цифровізація всіх відносин, всіх абсолютно на 100%, це чим зараз займається Міністерство цифрової трансформації. Відносин держави з суспільством, громадянами і бізнесом. По-третє, це законні альтернативи корупційним практикам. Бо ми розуміємо, що іноді корупція існує там, де немає альтернатив, просто отримати в законний спосіб ту чи іншу послугу від держави або органів місцевого самоврядування. По-четверте, це формування нульової толерантності до корупції. І по-п’яте, це те, що очікує все суспільство – це забезпечення невідворотності відповідальності за корупцію”, – додав Новіков.
Він зазначив, що в кожній із 8 сфер запропоновано конкретні заходи з подолання корупції, зокрема в охороні здоров’я, обороні, державному і приватному секторі економіки та податках і митниці.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас