Омелян стверджує, що УЗ може отримувати додатково 20 млрд грн щорічно, та за однієї умови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян стверджує, що УЗ може отримувати додатково 20 млрд грн щорічно, та за однієї умови

Казна та Політика
886
«Укрзалізниця» зможе вирішити частину фінансових проблем, якщо подолає корупцію, через яку втрачає до 20 млрд грн щороку.
Про це заявив ексміністр інфраструктури Володимир Омелян.
За його словами, «Укрзалізниця» може знайти кошти на оновлення інфраструктури, яка перебуває в критичному стані, та рухомого складу, якщо подолає корупцію.
«Щодо резервів, то резерви дуже прості. Це ефективний менеджмент і боротьба з корупцією… Ми маємо щорічні втрати порядку 15-20 млрд грн від корупції. Це прямі втрати УЗ. Якби цей потік вдалося зупинити, то тоді в УЗ були б необхідні резерви для ремонту і інфраструктури, і тяги», – сказав Омелян.
Нагадаємо, за даними Держаудитслужби, за результатами ревізії фінансово-господарської діяльності АТ «Укрзалізниця» і його 24-х філій за період з 01.01.2018 по 30.09.2019 року виявлено порушень на суму 11,8 млрд грн, що негативно вплинуло на фінансово-господарську діяльність держпідприємства.
Раніше «Укрметалургпром» звернувся до НАБУ та Нацполіції з приводу корупційних схем в «Укрзалізниці», пов’язаних з перевезенням вантажів на особливих умовах, що передбачають 20% доплату за пришвидшене перевезення вантажів, в результаті чого втрати гірничодобувних підприємств перевищили 50 млн доларів.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас