Мінфін підтримує ідею щодо зміни підходів в оподаткуванні нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін підтримує ідею щодо зміни підходів в оподаткуванні нерухомості

Нерухомість
1736
Міністерство фінансів підтримує зміну підходів до оподаткування нерухомості, що полягає у нарахуванні податку залежно від вартості нерухомості, а не від квадратури.
Про це в інтерв’ю для порталу «Мінфін» сказав міністр фінансів Сергій Марченко, повідомляє пресслужба міністерства.
«Ідея непогана, вона сучасна. І полягає вона у тому, щоб рахувати податок від вартості нерухомості, а не від квадратури. Єдине питання – хто і як буде формувати ціну на житло і де вона буде визначатися. Оцінити ринкову вартість об’єкту нерухомості зараз можна тільки в процесі купівлі-продажу. І залежить ціна від величезної кількості факторів – району, поверховості, інфраструктури, навіть панорами з вікна. Хто займатиметься цим питанням? Як варіант – органи місцевого самоврядування створюватимуть окремі установи, які визначатимуть вартість житла», – сказав Марченко.
Він додав, що в цілому підтримує цю ідею, бо «на сьогодні в Україні ринок нерухомості майже не оподатковується. Змінювати підхід треба однозначно».
Нагадаэмо, податок на житлову нерухомість сплачують фізичні особи – власники житлової нерухомості, якщо площа житла, що перебуває в їхній власності, перевищує встановлений ліміт: для квартир – 60 кв. метрів, для приватних будинків – 120 кв. метрів. Розмір податку встановлюють своїм рішенням сільські, селищні, міські ради або ради об’єднаних територіальних громад.
Ставка податку на загальнодержавному рівні обмежена – не більше 1,5% від мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року за 1 кв. метр. Тож у 2020 році ставка податку не може перевищувати 70,84 грн за 1 кв. метр.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас