Банкір розповів, що буде з гривнею після виборів у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір розповів, що буде з гривнею після виборів у США

Валюта
4393
Інвестиційний банкір Сергій Фурса вважає, що вибори в США не вплинуть на курс долара до гривні, але сама гривня слабшатиме.
Про це він сказав в ефірі каналу “Україна 24”, відповідаючи на запитання, чи вплине перемога Дональда Трампа на зміцнення долара і навпаки, перемога Джозефа Байдена на ослаблення американської валюти.
“Це точно не так, і це точно не так стосовно української гривні. Коли ми говоримо про курс гривні до долара, це не ослаблення або посилення долара. Це посилення або ослаблення гривні перш за все. Тому вибори в США точно не вплинуть”, – сказав банкір.
Фурса вважає, що на гривню є тиск, через що вона втрачатиме свої позиції.
“Що буде далі? Насправді є тиск на гривню, цей тиск переважно психологічний, він викликаний негативними очікуваннями через відсутність співпраці з МВФ, і тому гривня слабшає і буде продовжувати слабшати”, – сказав банкір.
На запитання ведучої, чи впливає те, що Україна досі не отримала транш МВФ, на курс гривні, Фурса відповів ствердно й уточнив, що транш Україна не отримає.
“Транш не під питанням, траншу не буде. Ще ніхто не вийшов і не сказав, що траншу не буде, але його не буде. Власне, відсутність співпраці з МВФ і викликає тиск на національну валюту, тому що люди бачать, що не буде підтримки з боку наших західних партнерів. І єдиний варіант фінансування дефіциту бюджету – це запуск друкарського верстата. Ми зламали майже всі ключові реформи, які були проведені – це Національний банк, антикорупційна реформа. І просто часу не вистачить для того, щоб відновити довіру. Зараз співпрацю з МВФ заморожено”, – сказав Фурса.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас