У Нацбанку розповіли, як банкам виявити компанію-оболонку (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку розповіли, як банкам виявити компанію-оболонку (інфографіка)

Особисті фінанси
1052
Банки мають відносити компанії-оболонки (shell companies) до категорії клієнтів з неприйнятно високим ризиком і відмовляти їм у ділових відносинах.
В НБУ повідомили, чим небезпечні компанії-оболонки та як їх відрізнити від звичайного бізнесу.
Компанія-оболонка – це юридична особа чи траст, яка створюється для участі у схемах відмивання коштів, ухилення від сплати податків, приховування корупційних та інших злочинів. Строк “життя” більшості таких компаній – до року.
Як банк перевіряє інформацію про компанію. Банк проводить поглиблений аналіз компанії, яка має ознаки фіктивності, використовуючи ризик-орієнтований підхід.
У Нацбанку розповіли, як банкам виявити компанію-оболонку (інфографіка)
Потрібно перевірити фінансову звітність, підтверджену незалежним зовнішнім аудитом, документи, які підтверджують фактичний рух товарів, надання послуг, виконання робіт, сплату податку на прибуток, найм персоналу тощо.
Новий закон про фінансовий моніторинг надав право суб’єктам фінансового моніторингу обмінюватися інформацією про клієнтів, віднесених до категорії з неприйнятно високим ризиком.
Обмін інформацією про компанії-оболонки, яким відмовлено в ділових відносинах, дозволить зменшити ризики їхнього використання для відмивання коштів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас