Чим зайняти дитину в Києві, скільки це коштуватиме і як можна заощадити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чим зайняти дитину в Києві, скільки це коштуватиме і як можна заощадити

Особисті фінанси
2256
Осінь у розпалі, і теплі деньки вже позаду. Діти все менше часу проводять на вулиці, і саме час задуматися, чим же корисним і цікавим їх зайняти.
Спорт, творчість або освіта допоможуть дітям сконцентруватися на корисному і залишитися в стороні від поганого впливу вулиць.
Розвиваючих занять для дітей будь-якого віку в столиці більш ніж достатньо на будь-який смак і гаманець. Всі ми хочемо вкласти в наших чад якомога більше, та чи не влетить нам це в копієчку?
Finance.ua підрахував, скільки коштують у Києві «развивашки» для дітей. Розвиваючі заняття можуть бути творчого, спортивного, навчального напрямку. Ми розглянемо декілька з них, цікавих як хлопчикам, так і дівчаткам: англійська мова, вокал, малювання, карате, теніс.
1. Англійська мова
Чим зайняти дитину в Києві, скільки це коштуватиме і як можна заощадити
Якщо в школі вивчати англійську вашій дитині не подобається, немає контакту з учителем або не підходить шкільна програма, не влаштовує результат, – варто записатися на додаткові заняття. Вибір курсів англійської мови в Києві величезний. Легко знайдете заняття в межах пішої доступності від вашого дому.
Пропонують навчатися як в маленьких групах по 5-10 осіб, так і індивідуально. У зв’язку з карантином стало як ніколи актуальним навчання онлайн. Майже кожен заклад може запропонувати такий формат.
💰 Ціни на курси англійської по Києву варіюються від 1100 до 4200 грн за місяць. Ціна залежить від розташування, рівня школи і викладачів, кількості учнів у групі і тривалості заняття.
👛 Як правило, заощадити можна, записавшись на триваліший курс. Наприклад, київська школа Space deer пропонує такі умови навчання онлайн:
- 1 місяць – 1700 грн (8 уроків),
- 2 місяці – 2950 грн (16 уроків),
- 4 місяці (семестр) – 5900 грн (32 уроки),
- 8 місяців (повний курс) – 10 800 грн (64 уроки).
У вартість входять:
- уроки в групі по 4-8 осіб;
- 2 уроки на тиждень по 80 хвилин;
- 30 хвилин інтерв’ю з незалежним викладачем;
- довічний доступ до матеріалів курсу;
- онлайн-підручник з усіма матеріалами уроків і домашніми завданнями;
- звіт після фінального інтерв’ю;
- звіт від викладача щомісяця;
- онлайн спікінг-клаби для школярів 2 рази на тиждень в подарунок.
Для порівняння, місяць навчання в форматі офлайн в тій же школі коштує вже 1925 грн, семестр – 8230 грн, а повний курс – 14 130 грн. Заняття проводяться в центрі і на Лівому березі. Таким чином, займатися онлайн вигідніше. Також школи часто пропонують тимчасові акції – знижки на навчання.
Ще знижку на курс англійської мови можна пошукати на сайті https://pokupon.ua/. Різні компанії пропонують знижки від 42% до 98% на цілі курси або певну кількість занять.
Другий варіант займатися англійською додатково – звернутися до приватного репетитора. Їх вибір також дуже великий, причому він не обмежений конкретною країною – можна займатися з викладачами з усього світу.
Розкид цін на послуги репетиторів значний: від 80 до 1100 грн за заняття. Ціна залежить від досвіду і амбіцій викладача. Так, за 80 грн можна знайти і native speaker (носія мови), а за 700 грн з вами готовий позайматися викладач, який має досвід менше року, але сам підготувався до міжнародних іспитів з англійської мови.
Для підбору репетитора можна скористатися спеціалізованими сайтами, наприклад: https://repetitor.org.ua/, https://preply.com/, https://buki.com.ua/. Також викладача можна шукати на OLX, сайтах пошуку роботи або скористатися соціальними мережами – Facebook, Instagram.
2. Вокал
Чим зайняти дитину в Києві, скільки це коштуватиме і як можна заощадити
Якщо ваша дитина артистична і проявляє бажання підкорювати сцену, одним з варіантів можуть бути заняття вокалом. У тому, щоб почати займатися музикою змалечку, є свої очевидні плюси: пластичний мовний апарат, швидко розвивається музичний слух, більше часу на домашні заняття, що для дорослих часом – справжня розкіш.
У Києві безліч музичних шкіл, де навчають естрадному, джазовому або академічному вокалу. В основному всі вони надають можливість пройти пробне безкоштовне прослуховування. Займатися можна як індивідуально, так і в групах. Заняття тривають від 30 до 50 хвилин.
💰 Ціни на індивідуальні заняття стартують від 270 грн за 50 хвилин з викладачем з мінімальним досвідом і, відповідно, збільшуються з підвищенням категорії педагога – до 650 грн за заняття за авторськими курсами.
👛 Заощадити можна, купивши абонемент на кілька уроків. Як правило, в цьому випадку знижка може становити 5-10%. Абонементи на заняття в групах приблизно в 2 рази дешевші від індивідуальних. Наприклад, в школі естрадного співу Singwell такі ціни на навчання (тривалість уроку – 50 хвилин):
- викладач з досвідом від 1 року – 350 грн урок 1300 абонемент на 4 заняття, 2300 – 8 занять;
- викладач з досвідом від 4 років – 400 грн урок 1500 абонемент на 4 заняття, 2500 – 8 занять;
- викладач з досвідом від 6 років – 450 грн урок, 1 700 абонемент на 4 заняття, 2800 – 8 занять.
В умовах карантину деякі викладачі готові займатися з учнями онлайн. Ціна таких занять може бути на 10-20% меншою, ніж звичайних.
Плануючи витрати з таким хобі, потрібно врахувати вартість участі в різних конкурсах і фестивалях (200-800 грн), також можливі витрати на поїздки в інші міста і країни, концертні костюми (від 500 грн), зачіски і макіяж, запис пісень (від 700 грн).
3. Малювання
Чим зайняти дитину в Києві, скільки це коштуватиме і як можна заощадити
Малювання – це відмінний спосіб прищепити дитині любов до мистецтва і розвинути дрібну моторику і розумові здібності. Також воно вважається одним з методів арт-терапії. Дитячі уроки малювання в Києві – відпочинок з користю. Можливо, в майбутньому це хобі вашої дитини стане однією зі складових блискучої кар’єри дизайнера.
У столиці не бракує художніх студій немає в будь-якому районі. Дітей молодшого віку – 4-6 років – навчають основам малюнка і живопису, для більш старших є можливість проходити курси за вужчими напрямками, такими як основи композиції, живопис, акварель, графіка, основи академічного малюнка, декоративно-прикладне мистецтво. Найбільш креативним будуть цікаві напрямки анімація, ілюстрація, комікси, веб-дизайн.
💰 Вартість одного заняття в групі – від 150 до 300 грн, тривалість 1,5-2 години. Матеріали, як правило, включені в цю ціну. Пробний урок обійдеться дешевше – 80-100 грн. Індивідуальне заняття з вами проведуть за 400-650 грн, можливі навіть виїзди для занять на дому – плюс 100-150 гривень до ціни заняття.
👛 Традиційно істотно заощадити допоможе оплата абонемента на 4-8 занять. Наприклад, художня студія «Бегемот Нося» на Теремках пропонує такі варіанти навчання:
Курси для дітей 3-4 роки і 5-6 років: перше заняття – 125 грн, всі інші заняття – 150 грн, абонемент на 8 занять – 900 грн.
Курси для дітей 7-9 років: перше заняття – 150 грн, всі інші заняття – 175 грн, абонемент на 8 занять – 1200 грн.
Курси для підлітків (10-14 років): перше заняття – 175 грн, всі інші заняття – 200 грн, абонемент на 8 занять – 1400 грн.
Всі матеріали входять у вартість, крім полотна для олійного живопису.
4. Карате
Чим зайняти дитину в Києві, скільки це коштуватиме і як можна заощадити
Ми дізналися, у скільки обійдеться творчий і інтелектуальний розвиток дитини, тепер перейдемо до фізичної сторони. Карате – це вид східного єдиноборства, яке вчить дисципліні, лідерству, досягненню цілей, готує дітей до дорослого життя. Діти, які займаються карате, фізично активні, ввічливі, шанобливо ставляться до старших, вміють ставити перед собою цілі і трудитися для їх досягнення. Все це є хорошою підмогою і вдома, і в школі.
Сьогодні знайти секцію карате в Києві – не проблема. Практично в кожному районі столиці це бойове мистецтво представлено відразу декількома школами або клубами.
💰 Система оплати буває разова або помісячна. Разове групове заняття коштує 150-200 гривень.
👛 Ціни на абонементи на 8 занять: 590 – 1250 грн на місяць. Персональне заняття з тренером обійдеться в 300-600 грн. Наприклад, спортзал Masterfit на Печерську пропонує такі умови занять карате-до:
- 4 заняття на місяць – 390 грн;
- 8 занять на місяць – 590 грн;
- безліміт – 790 гривень;
- при оплаті 3-х місяців відразу – знижка 15%;
- індивідуальне заняття з тренером – 300 грн.
А спортклуб Kodo-Kan, у якого два зали – на м. Лівобережна і на м. Печерська, пропонує займатися за 1200 грн на місяць, по 3 заняття на тиждень, 13 тренувань по 1-1,5 години, 100% повернення грошей в випадку недосягнення результатів і 15% знижки по акції «Приведи друга».
Великий перелік київських шкіл карате з контактами можна знайти на сайті https://sportguide.kiev.ua. Там же ви побачите велику добірку інших спортивних секцій Києва.
Якщо у вас серйозні спортивні плани, то можна підібрати дитині персонального тренера, в цьому допоможе сайт https://trener.ua/, де ви можете вибрати наставника не тільки з карате, але і з інших видів спорту, використовуючи різні фільтри пошуку (ціна, вік, стать, район, метро, ​​виїзна тренування). Що стосується карате, то є цінові пропозиції від 50 до 2000 гривень за 1 тренування.
5. Великий теніс
Чим зайняти дитину в Києві, скільки це коштуватиме і як можна заощадити
Великий теніс – один з елітних видів спорту, одночасно азартний і інтелігентний, що поєднує зосередженість і активність. Він розвиває силу, швидкість, спритність, витривалість, вчить швидко приймати рішення, загартовує волю і формує характер переможця. Теніс як професія може принести за кілька років десятки мільйонів доларів і світову популярність.
Можна починати вже з 4-х років, найменші навчаються по 2-4 години на тиждень, з підвищенням рівня тренуватися доведеться до 6-10 годин на тиждень.
💰 Займатися можна в групі і індивідуально. Індивідуальне тренування в середньому коштує від 250-300 грн за годину. Плюс доведеться оплатити оренду тенісного корту 250-450 грн/год.
👛 Найдешевша тенісна ракетка обійдеться в 400 грн, найдорожча ракетка на сайті «Розетка» коштує 7400. Ціни на заняття в деяких київських клубах:
Тенісний клуб «Динамівець», заняття з дітьми в групах по 4-6 осіб:
- 8 занять на місяць – 1900 грн;
- 12 занять на місяць – 2800 грн.
Спортклуб «Пума»:
- 8 занять на місяць – 840 грн;
- 12 занять на місяць – 960 грн.
Добірку тенісних клубів Києва з описом можна переглянути на сайті: https://tennisportal.com.ua/
Знайти індивідуального тренера можна також на сайті https://trener.ua/. Ціни від 100 до 600 гривень за заняття.
Знайти розвиваючі заняття для вашої дитини в Києві недалеко від дому, що відповідають її талантам і вподобанням, не складно. Для місячного відвідування одного гуртка однією дитиною необхідно виділити з сімейного бюджету близько 1000 грн. Плюс не забуваємо про супутні матеріали, таких як підручники, спеціальний одяг, спортінвентар, оплата участі в змаганнях.
Якщо в сім’ї кілька дітей, які хочуть відвідувати кілька гуртків відразу, то навчання в приватних студіях може бути дуже накладним. Тоді вам на допомогу прийдуть державні центри дитячої та юнацької творчості та будинки культури, які все ще є в кожному районі Києва. Там дітей навчають безкоштовно або ціна занять може бути символічною – 200-300 грн на місяць.
Людмила Пушенко
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас