Фонди соцстраху здійснюватимуть виплати безробітним на організацію бізнесу - ухвалено закон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонди соцстраху здійснюватимуть виплати безробітним на організацію бізнесу - ухвалено закон

Казна та Політика
602
Фонд соціального страхування та Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування уповноважили здійснювати виплати безробітним на організацію бізнесу.
Верховна Рада ухвалила законопроект №3692 у другому читанні.
Про що йдеться. У документі прописано можливість коштом фондів фінансувати видатки на одноразову виплату допомоги з безробіття для організації безробітним підприємницької діяльності.
Фонди на випадок безробіття у цей період здійснюють страхові виплати втраченого заробітку (або відповідної його частини) залежно від ступеня втрати працівником професійної працездатності в разі, якщо він постраждав від нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання.
Фонди також здійснюють:
  • страхові виплати в установлених випадках одноразової допомоги потерпілому (членам його сім’ї та особам, які перебували на утриманні померлого);
  • страхові витрати на медичну та соціальну допомогу потерпілим від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання (крім витрат на забезпечення автомобілями);
  • страхові виплати дитині, яка народилася з інвалідністю внаслідок травмування на виробництві або професійного захворювання її матері під час вагітності;
  • оплату лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортного закладу після перенесених захворювань і травм.

Довідка Finance.ua:

  • 54% опитаних роботодавців перевели роботу свого бізнесу на віддалену або частково віддалену зайнятість, а 58% працівників не проти продовжувати роботу віддалено. Про це свідчать результати опитування серед понад 10 тисяч користувачів OLX.
  • Найбільшим плюсом віддаленої роботи власники бізнесу назвали зменшення витрат на оренду офісу і його утримання (53%). Крім того, чимало опитаних зазначають, що їм подобається новий цікавий формат роботи (31%).
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас