Українці повинні подати декларації сплатити податок на прибуток: скільки і за що — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці повинні подати декларації сплатити податок на прибуток: скільки і за що

Особисті фінанси
54670
Українці, у яких були додаткові доходи в 2020 році, до травня 2021-го повинні заповнити та подати за місцем реєстрації податкові декларації. Залежно від джерела доходу з нього потрібно буде сплатити або 18%, або 5% прибуткового податку.
Податки за найманих працівників платить роботодавець, можливо, в тому числі через це багато українців навіть не підозрюють, скільки вони платять в бюджет. Наприклад, з кожної зарплати потрібно заплатити 22% єдиного соцвнеску, 18% прибуткового податку і 1,5% військового збору.
Прибутковий податок потрібно платити і з інших доходів, наприклад від оренди нерухомості, від додаткового заробітку, підробітку. Але в цьому випадку платити потрібно самостійно – до травня наступного року заповнити декларацію і заплатити за травень минулого року.
Українці повинні подати декларації сплатити податок на прибуток: скільки і за що
5% потрібно платити:
  • з продажу другого автомобіля протягом року;
  • з дивідендів по акціях і корпоративних правах;
  • зі спадщини.
Якщо цього року був якийсь з вищевказаних доходів, до травня 2021-го потрібно звернутися до податкової за місцем реєстрації, заповнити декларацію та сплатити податок.
Нагадаємо, фізичні особи – підприємці, які вже вийшли на пенсію за віком, можуть більше не платити за себе єдиний соціальний внесок (ЄСВ).
Українці мають право повернути частину сплаченого прибуткового податку (ПДФО, 18% зарплати). Якщо в минулому році платник податків платив за освіту (свою чи дитини), виплачував відсотки по іпотеці, витратив гроші на лікування, платив за страховку (в тому числі пенсійну).
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас